254
Rock: Mick Jagger - The Very Best Of Mick Jagger
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

mick-jagger-the-very-best-of-mick-jagger

Kissé egyenetlen, de számos nagyszerű dalt eredményező szólókarrierjének legjobb számait gyűjti össze egy albumra a rock 'n' roll-történelem egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású frontembere, Mick Jagger. A The Very Best Of Mick Jagger négy önálló lemezéből, filmzenéiből és eddig kiadatlan dalaiból mazsoláz.

Bár első szólóalbumát 1985-ben rögzítette She's The Boss címmel, mégis a legkorábbi dal az új korongon egy 1970-ből származó nyers R&B felvétel, a Memo From Turner. A válogatás legfrissebb szerzeménye 2004-es keltezésű, s szintén egy filmben, az Alfie-ban hallhattuk Old Habits Die Hard címmel, mely Golden Globe-díjat is nyert 2004-ben a legjobb eredeti dal kategóriában. A She's The Boss-ról két dalt emelt át, köztük a funkys beütésű Lucky In Love-ot. A következő, 1987-ben napvilágot látott Primitive Cool című korongról mindössze a Let's Work című sláger került fel a lemezre. A számot közösen szerezték Dave Stewarttal, a Eurythmics egyik felével, aki a lemez produceri teendőit is ellátta. A harmadik albuma 1993-ban került a boltok polcaira Wandering Spirit címmel, és a kritikák alapján talán a legjobbnak tekinthető a négy közül, erről a korongról tette fel a legtöbb dalt Jagger (négyet) a válogatásra.

Mick Jagger karrierje során számos ismert zenésszel készített közös felvételeket. Egyik legemlékezetesebb duettjét David Bowie-val adta elő 1985-ben, a Dancing in the Street című Martha & The Vandellas-klasszikus átdolgozását. Az album másik gyöngyszeme a Too Many Cooks, amely 1973-ban készült, s amelynek rögzítését John Lennon irányította. A dal eddig egyetlen más kiadványon sem jelent meg hivatalosan. Ezenkívül van még két eddig kiadatlan kompozíció: Charmed Life és Checkin' Up On My Baby. Az előbbi különlegessége, hogy Jagger lánya, Karis vokálozik rajta. A harmadik eddig közzé nem tett dalt a The Red Devils nevű Los Angeles-i zenekar közreműködésével rögzítették. További vendégelőadóként felbukkan a lemezen a reggae legenda Peter Tosh is, a Joy című szám vendégénekese pedig Bono a U2-ból, míg a God Gave Me Everything című albumindító, erőteljes, sodró rockdal szerzője Lenny Kravitz.

Tracklist:
01. God Gave Me Everything
02. Put Me In The Trash
03. Just Another Night
04. Don't Tear Me Up
05. Charmed Life
06. Sweet Thing
07. Old Habits Die Hard [Mick Jagger with Dave Stewart]
08. Dancing In The Street [Mick Jagger with David Bowie]
09. Too Many Cooks
10. Memo From Turner
11. Lucky in Love
12. Let's Work
13. Joy
14. Don't Call Me Up
15. Checkin' Up On My Baby [Mick Jagger with The Red Devils]
16. Don't Look Back [Peter Tosh with Mick Jagger]
17. Evening Gown


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.08.26