82
Pom Pom meséi 2.
Óbert Klára ajánlata

pom-pom-mesei-2

„Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...”

Picur, a szőke kislány reggelente, iskolába menet mindig találkozik barátjával, Pom Pommal, és amit éppen Picur csinál, vagy ami történik velük, azzal kapcsolatban mesél el Pom Pom egy-egy érdekes történetet – amikor Picur elesik a tintásüveggel, Pom Pom a bátor Tintanyúlról mesél, vagy amikor kirándulni mennek, és leereszt a bicikligumi, akkor az Óriástüdejű Levegőfújóról mesél. Előfordul, hogy Picur nem iskolába megy, hanem otthon van, vagy valami mást csinál, és ott mesél Pom Pom. Például amikor a Mikulást várják, akkor arról mesél Pom Pom, amikor Gombóc Artúr volt a Télapó, vagy amikor Picur vendégségbe megy, akkor Pom Pom meséje az Önműködő Vasalóról szól.

A Pom Pom meséi magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Dargay Attila rendezett és Sajdik Ferenc rajzolt. A két főszereplő Pom Pom és Picur. A sorozat két évadból állt: az első 1979-ben, a második 1980-ban készült el. Ezen a DVD-n a második évad epizódjai láthatók. A sorozat különlegessége a Sajdik Ferenc rajzaira jellemző szürreális, már-már pszichedelikus képi világ, és a történetek véletlenszerűsége, álomszerű logikát követő jellege.

Tartalom:
01. A benzinszívó szúnyog
02. A körbevágó körömolló
03. A lesből támadó szárítókötél
04. A mágneskörmű szögkihúzó
05. A torzonborz kalapevő
06. Az egylábú esernyőmadár 
07. A zengőtorkú nyivákoló
08. Az óriástüdejű levegőfújó
09. Minden ragasztó Rezső
10. Önműködő vasaló
11. Zengő-bongó fésű


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.03.25