161
Linda Sue Park: A 39 kulcs 9. – Viharjelzés
Szabó Szilvia ajánlata

linda-sue-park-39-kulcs-viharjelzes

Különös és remek könyvsorozat a 39 kulcs. Izgalmas, intelligens, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes: 39 kulcsot kell megtalálniuk, mindegyik a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló eszük egyre közelebb viszi őket a megoldáshoz. 6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai. Sorra kiderül a kalandok közepette, hogy e család tagjai között nemegy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban.

A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... A történet fordulatos, sosem lehet tudni, kiben bízhatnak főhőseink.

A 9. részben (Viharjelzés) egy feketeruhás férfi árnyékként követi a tizennégy éves Amy-t és öccsét, Dant a kontinenseken átívelő kulcsvadászaton, melynek tétje maga a világhatalom. Amy és Dan tudja, hogy a feketeruhás megpróbálta megölni őket, ahogyan azt is, hogy a Madrigálokhoz tartozik, a kulcsvadászat legfélelmetesebb és legtitokzatosabb csapatához. És tudnak még valamit, bár ezt a titkot legszívesebben kitörölnék az emlékezetükből: azt is tudják, hogy szüleik Madrigálok voltak. Amy és Dan mindenki elől el tud menekülni, csak a feketeruhás elől nem. És most, egy szörnyű tragédia árnyékában, a feketeruhás kilép a sötétségből, hogy végleg leszámoljon velük.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.11.09