46
Gordon Korman: A 39 kulcs 8. – A császár hagyatéka
Szabó Szilvia ajánlata

gordon-korman-a-39-kulcs-8-a-csaszar-hagyateka

Különös és remek könyvsorozat a 39 kulcs. Izgalmas, intelligens, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes: 39 kulcsot kell megtalálniuk, mindegyik a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló eszük egyre közelebb viszi őket a megoldáshoz.

6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai. Sorra kiderül a kalandok közepette, hogy e család tagjai között nem egy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban. A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... Majdnem mindegyik kötetet más szerző írt, így a stílus elég változatos, más lendülete van az egyes történeteknek.

A 8. kötetben, a Gordon Korman által írt A császár hagyatékában a testvérek olyan próbatétel elé kerültek, melyre álmukban sem számítottak, és egyáltalán nem biztosak benne, hogy ezúttal is sikerülni fog. A 39 kulcs utáni hajszában csak egy dolog tartotta a lelket a tizennégy éves Amy-ben és öccsében, Danben: az, hogy a jó oldalon küzdenek. De amikor rádöbbennek szüleik titkára, minden összeomlik, amelyben eddig hittek, és az összetartó testvérek életükben először különválnak. Amikor Dan eltűnik az egymilliárdos népességű országban, Amy-nek nehéz döntést kell hoznia: a kulcsot keresse meg vagy az öccsét, Dant?


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.24