175
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Máthé Norbertné ajánlata

jojo-moyes-akit-elhagytal

1916, Franciaország. Miután imádott férje, Édouard hadba vonul, Sophie Lefevre egyedül kénytelen gondoskodni családjáról. Német kézre került kisvárosukban új katonai parancsnok jelenik meg, aki tisztjeivel még inkább megkeseríti Sophie életét. S amikor a Kommandant szeme megakad a portrén, melyet Édouard festett ifjú asszonyáról, az események baljós fordulatot vesznek, melynek nyomán Sophie-nak borzasztó nehéz döntést kell hoznia. Közel egy évszázad múltán a varázsos hatású festmény Liv Halston londoni otthonának éke – férjétől kapta nászajándékul. Amikor egy véletlen találkozás következtében fény derül a kép sötét múltjára és valódi értékére, Liv élete fenekestül felfordul. Hamarosan komoly jogi csatározás kezdődik, melynek tétje nem csupán a festmény tulajdonjoga, hanem talán Liv boldogsága is.

A Mielőtt megismertelek és Az utolsó szerelmes levél világszerte rendkívül népszerű szerzőjének új kötete, az Akit elhagytál egyszerre lélegzetelállító szerelmi történet, háborús történelmi regény és bírósági krimi. Jojo Moyes azonnal rabul ejti az olvasót – ezúttal két fiatal asszony bemutatásával, akiket közel egy évszázad választ el egymástól, sorsuk mégis közös abban, hogy egyaránt a végsőkig küzdenek azért, ami mindennél fontosabb számukra.

Két nő, két történet, háború, halál, szerelem. Moyes nem hazudtolta meg magát, két idősíkon íródott regénye mindvégig fenntartja olvasója érdeklődését, együtt reménykedünk, szomorkodunk, vagy éppenséggel örülünk a szereplőkkel. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a két idősíkon futó történeteket, a szerelmet, és a drámától sem riad vissza! „Úgy akartam élni, ahogy ő él: vidáman kiszívni a velőt minden egyes pillanatból, és utána dalra fakadni örömömben, hogy milyen jóízű.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.08.03