311
Jurassic Park
Oláh Domonkos ajánlata

jurassic-park

Az 1993-ban Steven Spielberg által elkészült film mára egy igazi klasszikus lett. Bemutatása után a sci-fi akkora sikereket ért el, hogy azóta már hatrészes filmsorozattá nőtte ki magát.

A filmben John Hammond (Richard Attenborough), az In Gen vállalat vezetője a Nublar szigeten, nem messze Costa Ricától egy dinoszauruszokkal teli parkot hoz létre. Egy kisebb baleset miatt azonban a befektetői nem engedélyezik neki a park megnyitását, ameddig azt szakértők meg nem vizsgálják. Ezért Hammond elhívja a szigetre Alan Grant paleontológust (Sam Neill), Ellie Sattler paleobotanikust (Laura Dern) és Ian Malcolm matematikust (Jeff Goldblum). Miután a szakértők döbenten látták meg a több millió éve kihalt lények létezését, Hammond megmutatta nekik, hogyan is tudták életre kelteni a dinoszauruszokat.

Ezután a csoporthoz csatlakoznak Hammond unokái is, Tim és Alexis, akikkel együtt elindulnak az autós parktúrán. Azonban egy trópusi viharnak és Dennis Nedry-nek (a park vezető számítógépes programozója) köszönhetően egy Tyrannosaurus simán áttöri a kifutója körülötti elektromos kerítést, majd megtámadja az autóban lévő csoportot. A film hátralévő részében próbálják visszaállítani az áramellátást és a park számítógépes rendszerét, hogy segítséget hívhassanak, miközben megkísérlik túlélni az egészet, és elmenekülni a szabadon engedett vérszomjas ragadozóktól.

A film számítógép által előállított látványvilága (CGI) forradalminak számított az 1990-es évek közepén, és óriásit lendített a digitális trükkök fejlődésében.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.30