338
Sabah
Csonkáné Horváth Éva ajánlata

sabah

Sabah (Arsinée Khanjian) negyvenéves arab nő, aki családjával együtt Szíriából emigrált Kanadába. Apja halála után testvére, Majid (Jeff Seymour) lett a családfő. Bár külföldön élnek, a család még szigorúbban betartja a muszlim hagyományokat, mint otthon. Sabah olyan légkörben él, melyben úgy gondolják, „a tudatlanság nagy áldás”, és amelyben „egy arab lány nem lehet szerelmes; egy arab lány abba szeret bele, akit az apja, a bátyja vagy a nagybátyja kinéz neki”.

Ezért jelent problémát, amikor Sabah megismerkedik az uszodában (micsoda merészség!) egy jóképű férfival. Stephen (Shawn Doyle) kanadai, elvált, és ráadásul még Istenben sem hisz. Kapcsolatukat a nő görcsösen titkolja családja elől. Ám eljön a nap, amikor színt kell vallania, és választania kell...

Ruba Nadda rendező filmje szép kerek - születésnaptól születésnapig tartó - szerelmi és családi történet remek hastánc jelenetekkel és szép arab nőkkel. A Sabah újabb remek példa arra, hogy a különböző kultúrák találkozásakor lehetnek ugyan viták, de ha szeretettel és tisztelettel tekintünk egymásra, az akadályok legyőzhetők.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.23