34
Fabian Lenk: Idődetektívek 14. - A szamuráj esküje
Tolnai Gáborné ajánlata

fabian-lenk-idodetektivek-14-a-szamuraj-eskuje

Fabian Lenk kiskamaszoknak szánt krimisorozatának főszereplői tizenkét éves gyerekek (két fiú és egy kislány), egy ódon kisváros lakói, és családi vonalon bejáratosak a VIII. században épült bencés kolostor könyvtárába. A nyomozás nem mellékes kelléke az alapjáraton is sejtelmes kolostor titokzatos terme, a Tempusz, ahonnan erős koncentrálással a történelem bármelyik évébe eljuthatnak. Időutazás, bolyongás a múltban, veszélyes kalandok sora: mindez elegendő lehet arra, hogy a célközönség néhány órára otthagyja a monitort vagy a tévé képernyőjét (fülhallgató maradhat, ha muszáj).

Az Idődetektívek három bátor időutazó kalandjain keresztül a történelem fontos mozzanatait ismerteti meg a kiskamaszokkal. Kalandos utazás a múltba: a hiteles történelmi háttér, a történelmi tényeket rendszerező függelék és a szószedet segítségével az ifjú olvasók bátran hagyatkozhatnak rá még a tanórákon is.

A szamuráj esküje egy krimi a japán szamurájok korából. Julian, Kim és Leon bűnözök nyomát kutatja a múltban. Ám az időutazások nem veszélytelenek. Japán 1700-ban. Az uralkodó, aki a Kutya évében született, elrendeli, hogy alattvalóinak köszönésképpen meg kell hajolniuk az utcán kóborló ebek előtt. Egy éjjel nindzsák csapnak össze a sógun harcosaival, a szamurájokkal. Minden jel arra utal, hogy valaki megelégelte az uralkodó hóbortját, és összeesküvést sző ellene. Az idődetektívek egy titokzatos nindzsa nyomába erednek, aki a háztetőkön közlekedik, és képes vízen is járni...


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.11.23