425
Chappie
Óbert Klára ajánlata

chappie

Keverd össze Johnny 5-öt a Rövidzárlatból a Robotzsaruval, helyezd bele a District 9 helyszínébe és hangulatába, majd zenei aláfestésnek csapd hozzá a Die Antwoord-ot. Kész is a Chappie.

Johannesburg előreláthatólag sosem lesz egy csendes kertvárosias környék gyerekzsivajjal és tai chi-zó nyugdíjasokkal. A városban zajló bűnözés visszaszorításának érdekében a rendőrség emberszabású droidokat vet be, melyeket Deon (Dev PatelGettómilliomos) fejlesztett ki. A fiatal informatikus azonban nem éri be ennyivel, és mesterséges intelligencia feltalálásával kísérletezik. Az egyik sérült rendőrrobotba beépíti saját tervezésű programját, nem számolva a következményekkel, ha a még fejletlen tudatú gépezet rossz kezekbe kerülne. Sőt, irigy munkatársa (Hugh JackmanX-Men) szabotázsa sem könnyít a kialakuló fejetlenségen.

Neill Blomkamp több mostanában született science fiction témájú film rendezője (Elysium – Zárt világ). A Chappie is hozza a tőle megszokott, kicsit disztópisztikus stílust. Külön érdekesség a filmben megjelenő Visser testvérpár (Ninja és Yolandi), akik szerepükben a való életben használt neveiket használják, illetve saját zenekaruk, a Die Antwoord szerzeményeit élvezhetjük a film alatt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.11.13