368
Jazz: Budapest Acoustic Band - Kapcsolatok
Óbert Klára ajánlata

budapest-acoustic-band-kapcsolatok

A Budapest Acoustic Band zenéje igazi különlegesség. A zenekart a fantasztikus tehetségű énekesnő, Móra Erzsébet és a két gitárművész, Sipeki Zoltán és Gál Gábor alapította 2005-ben. Az együttes két akusztikus gitár, ének, ütőhangszeres felállásban szólal meg. A rájuk jellemző egyedi hangzás ötvözi a blues, a jazz és a virtuóz latinos stílusokat. Az album első kiemelt dala a Duna partján, saját szerzeményeik mellett a Beatles, Eric Clapton, Sting, a Led Zeppelin és Jimi Hendrix közismert dallamai is szerepelnek.

Sipeki Zoltán 1993 óta Zorán állandó gitárosa. A zeneszerzőként, zenei rendezőként és stúdiózenészként is dolgozó Sipeki megszámlálhatatlan lemezen működött közre (Szentpéteri Csilla, Delhusa Gjon, Varga Miklós, A rapülők, Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás DBB, a Bon-Bon, a Nox, Oláh Ibolya, Caramel), zenekaraival pedig olyan világsztárokkal szerepelt közös produkciókban, mint a Status Quo, az Extreme, Eric Burdon vagy Manfred Mann. Gál Gábor a Takáts Tamás DBB alapító tagja és állandó gitárosa, szintén zeneszerző. Társszerzőként olyan szerzemények fűződnek a nevéhez, mint a Pocsolyába léptem, a Zakatol a vonat, illetve az Ufót lát a jeti. Emellett számos természetfilmhez írt aláfestő zenét, 2003-ban szólóalbummal jelentkezett Egyedül címmel.

Móra Erzsébet a fiatalabb generáció tagja, verseket zenésít meg. Színházi és stúdiómunkáival tűnt fel. Papesch Péter csak 20 éves korában kezdett basszusgitáron tanulni, teljesen autodidaktaként. Mára a különböző zenei stílusok iránti rendkívüli nyitottságának és az éjjel-nappali gyakorlásnak köszönhetően az egyik legjobb basszusgitáros Magyarországon. A legkülönbözőbb stílusok vezető muzsikusai foglalkoztatják rendszeresen. Fonay Tibor zenész családból származik, de zenei tanulmányait viszonylag későn, 13 éves korában kezdte el. 2008-ban felvették a Zeneakadémia Jazz tanszakára.

A friss, jazzes, fiatalos, alternatív hangzások kedvelői bizonyára szeretni fogják a Kapcsolatok című albumot.

Tracklist:
01. Sose mondtam
02. A Duna partján
03. Pedig szép is volt
04. Ezer élet
05. Minden
06. Bárhová mentél
07. Egy spanyol fiú...
08. Egyedül
09. Kis csodám
10. Message in a bottle
11. Tears in heaven
12. Pedig szép is volt (remix)
13. A Duna partján (remix)


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.10.02