405
Kondor Vilmos: Budapest Noir
Tolnai Gáborné ajánlata

kondor-vilmos-budapest-noir

A (0,7-edik kötet után) a Gordon Zsigmond-sorozat első könyvében megismerkedhetünk a főszereplő oknyomozó riporterrel, valamint a harmincas évek Budapestjének sötétebbik oldalával. Budapest, 1936. október. Gömbös Gyula halott. Terézváros egyik kapualjában egy fiatal zsidó lány holttestére bukkannak. Az Est helyszínre érkező bűnügyi zsurnalisztája, Gordon Zsigmond kérdezősködni kezd, de mindenütt falakba ütközik.

A szálak egyszerre visznek felfelé, a társadalom legfelső rétegeibe és lefelé, a nyomor és elkeseredettség szörnyű világába. Gordont hajtja szimata és kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, ő annál kitartóbban követi a nyomokat. Nem tudja, kiben bízhat, nem tudja, kit milyen hátsó szándék mozgat, nem tudja – de nem is érdekli –, mikor milyen érdeket sért. Egy dolgot akar csupán: megtalálni a lány gyilkosát, mert rajta kívül ez senkit sem érdekel...

Az Agave Kiadó gondozásában 2008-ban megjelent Kondor Vilmos-regényt ajánlom mindenkinek, aki szereti az igényes krimiket, illetve azoknak, akik bepillantás szeretnének nyerni a háború előtti hétköznapi, nagyvárosi élet világába.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.08.25