441
Az ismeretlen Drakula
Óbert Klára ajánlata

az-ismeretlen-drakula

Vlad Tepesnek (Luke EvansA hobbit: Smaug pusztasága), az erdélyi nemesnek fiatal fiúként kellett ezer másik gyerekkel együtt bevonulnia a török hadseregbe, hogy ott harcos janicsárt, tökéletes gyilkost faragjanak belőlük. Később, már felnőttként, békésen élt feleségével és egyetlen fiával Havasalföld fejedelmeként, mikor egy nap az Ottomán Birodalom újra megkövetelte Vlad népétől az ezer harcos ifjú bevonulását – köztük fiáét is.

Vlad azonban – apja korábban meghozott döntésével ellentétben – megtagadja a török vezér követelését. Hogy megmenthesse a gyermekeket és szeretteit, kénytelen visszatérni ahhoz, amihez nagyon is ért: az emberöléshez. Segítségért pedig nem a legártalmatlanabb személyhez fordul. Kastélyától nem is oly messze egy magas hegy nyirkos odvában ősi gonosz lény lapul. Az ő erejére van most Vladnak szüksége. Miután elnyeri tiszteletét, a szörnyeteg hajlandó alkut kötni vele, és átadni erejét. Azonban mindennek megvan a maga ára… Most pedig jöhet a vérfürdő!

Gary Shore rendező 2014-ben megjelent mozifilmje a következő évben megnyerte a legjobb horrorfilmnek és a legjobb jelmeztervezésű filmnek járó Saturn-díjat, ezenkívül további díjakra is jelölték, többek között a legjobb szélesvásznú film Chainsaw Award-jára.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.08.07