479
Soul: Rod Stewart - Soulbook
Szabó Szilvia ajánlata

rod-stewart-soulbook

A Grammy-díj nyertes, Rock and Roll Hall of Fame tag Rod Stewart Soulbook címet viselő lemeze a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereinek gyűjteményét tartalmazza a világ egyik legjobb előadójának tolmácsolásában. Rod Stewart maga is szenvedélyes volt a projekt iránt, melynek segítségével visszatérhetett zenei pályájának kezdeteihez a 2009-ben megjelent, immár 25. stúdióalbumával.

Rod Stewart egykor még a The Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült The Faces frontembere volt, mely ma már ikonként szerepel a történelemkönyvekben az amerikai gyökerekben eredő rock, soul és blues zenék összeolvasztásáért. A Soulbook készítése kapcsán újra együtt dolgozhatott korábbi producer társaival, Steve Tyrellel és Steve Jordannel, akik olyan további művészeket hoztak még a lemez készítéséhez, mint Ray Parker Jr, Waddy Watchel, Darrell Jones, Dean Parks és David Paich.

A korongon olyan soul klasszikusokra számíthatunk, mint az If You Don't Know Me By Now vagy a How Can You Mend A Broken Heart. Az alapötlet az volt, hogy olyan felvételek kerüljenek a lemezre, melyek nemcsak R&B-dalok, de egyben Top5-ben szereplő popslágerek is voltak. A lemezen két szupersztár duettet is hallhatunk: Mary J. Blige társaságában énekli a You Make Me Feel Brand New című, 1970-es évek beli slágert, valamint az Oscar- és Grammy-díj nyertes Jennifer Hudsonnal adja elő a Let It Be Me című Jerry Butler/Betty Everett duettet. Ezenfelül a legendás Smokey Robinson is vendégszerepel a Tracks Of My Tears című dalban, de a soul zene egyik óriását, Stevie Wondert is hallhatjuk harmonikázni saját My Cherie Amour című dalának Stewart által készített feldolgozásában.

Tracklist:
01. It’s The Same Old Song
02. My Cherie Amour (featuring Stevie Wonder)
03. You Make Me Feel Brand New\" (duet with Mary J. Blige)
04. (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher
05. Tracks Of My Tears (featuring Smokey Robinson)
06. Let It Be Me (duet with Jennifer Hudson)
07. What Becomes Of The Brokenhearted
08. Love Train
09. You've Really Got A Hold On Me
10. If You Don't Know Me By Now"
11. Wonderful World
12. Just My Imagination
13. Rainy Night In Georgia

Megtekintés az Online Katalógusban

2020.05.22