451
Mildred Pierce
Lengyel Adrienn ajánlata

mildred-pierce

A James M. Cain regényéből készült minisorozat a 30-as évek Amerikájában játszódik, a gazdasági világválság után. A jelzálogkölcsön, a napról napra élés nehézségei a Pierce családot is kettészakítják, a férj a könnyebb utat választva elhagyja Mildredet és két kislányukat. Így egyedül kell a napi megélhetést és a gyerekek nevelését megoldania akkor, amikor munkát találni is kész szerencse.

Mildred úgy dönt, nem hátrál meg a problémák elől, először pincérnő lesz, majd alapozva kiváló főzési és sütési tudományára saját vállalkozásba kezd. Nagy gonddal, szeretettel és kiváló ízléssel megnyitott kifőzdéjét eleinte nem könnyű elfogadtatnia a környék lakóival, de aztán az üzlet beindul, és sikert sikerre halmoz. Ezalatt persze próbál jó anya, új társa révén boldog nő is lenni, de élete többszörösen is a tragédiák sorozata.

Az HBO saját gyártású, 21 Emmy-díjra jelölt, örökzöld témájú minőségi drámájában Kate Winslet kiválóan, hitelesen mutatja be, milyen nehéz is egy egyedülálló nőnek megfelelnie a külvilág és a saját elvárásainak, eközben két kiskorú gyermek felnevelését is biztosítania.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.05.15