429
Christian White: Az elveszett gyermek
Abos-Beledi Veronika ajánlata

christian-white-az-elveszett-gyermek

Kim Leamy fotográfiát tanít a melbourne-i egyetemen. Sok időt tölt együtt testvérével és unokahúgával, ők jelentik számára a családot. Élete fenekestül felfordul, amikor a munkahelyén felkeresi egy ismeretlen, az állítva, hogy ő a bátyja. James szerint Kimet eredetileg Sammy-nek hívták, és 2 éves korában, 28 éve tűnt el az amerikai Manson városából. A férfi az évek folyamán soha nem adta fel a reményt, hogy rálel eltűnt testvérére.

A nő kételkedve fogadja a hírt, de egyre több, a múltjára vonatkozó megválaszolatlan kérdés merül fel benne. Vajon miért nincsenek róla 2 éves kora előtti fényképek? Ki rabolta el őt és miért? Pár éve elhunyt, szeretett édesanyja egész életében hazudott neki?

Miután a DNS-teszt minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy ő és James vérrokonok, Kim a bátyjával elindul a szülővárosukba, hogy választ kapjon a kérdéseire. Megismeri közelebbi és távolabbi családtagjait. Mindenki máshogy reagál a felbukkanására, de ez érthető, hiszen közel 30 év telt el az eltűnése óta.

Miközben a jelenben és a múltban követjük az eseményeket, az olvasó a könyv főhőseihez képest sokkal több tudással rendelkezik. A váltott nézőpont használata alkalmat ad arra, hogy jobban megismerjük a szereplőket.

Christian White izgalmas és fordulatos regénye összetett történet, több egyszerű thrillernél, olyan témákat feszeget, mint a vallási fanatizmus, a homoszexualitás vagy a családi traumák életünkre gyakorolt hatása.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.04.21