258
Darren Shan: A hajnal gyilkosai
Galambos Krisztina ajánlata

darren-shan-a-hajnal-gyilkosai

Darren Shan A hajnal gyilkosai című könyve a Darren Shan regényes története című tinihorror regényfolyam 9. része, Az éjszaka szövetségesei dermesztő folytatása. Darren, Mr. Crepsley, Harkat, Vancha és a társaik ugyan elmenekültek a vérszipolyok elől, de a menekülés folytatódik. Minden erejükkel azon vannak, hogy kijussanak a város alatti csatornarendszerből. Azonban azt még nem is tudják, hogy az igazi veszély csak a felszínre érve fenyegeti őket.

A vérszipolyok mozgósították az embereket és a rendőrséget, így a kis csapatnak már nemcsak a vérszipolyokkal, hanem a feldühödött városlakókkal is szembe kell néznie. Ha eddig nem voltak elég nagy bajban, hát most belekerültek...

Darren Shan 1972-ben született Londonban. Mindössze hatéves volt, amikor a család az írországi Limerickbe költözött. Középiskoláit a szomszédos Askeatonban végezte, ahol édesanyja is tanított. Gyerekkori olvasmányait a Drakula-történetek és az ír-kelta mondavilág határozta meg. Alig tizenöt éves, és megírja első regényét! Egyetemista korára már megízleli a sikert, amikor is egy pályázatra benyújtott művével első díjat nyer. A Rémségek Cirkusza – a Darren Shan regényes története első része – volt az első gyerekkönyve, amely hihetetlen sikert hozott a fiatal szerzőnek: máris Stephen King és Tolkien utódjaként emlegetik. A vámpírtörténet Amerikát is meghódította, ráadásul a Warner Bros. szerződést kötött a megfilmesítésére.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.12.03