83
Az utazó
Horváth Eszter ajánlata

az-utazo

Elise (Angelina Jolie), akit mind a francia, mind az angol rendőrség szoros megfigyelés alatt tart, titokzatos levelet kap két éve nem látott szerelmétől, Alexander Pearce-től, akit nagyon szeretnének elkapni a rendőrök. A levélben írtaknak megfelelően felszáll egy Velencébe tartó vonatra, ahol megismerkedik Frankkel (Johnny Depp), egy amerikai matematikatanárral.

A romantikus olasz városba érkezésüktől kezdve Frank állandóan bajba kerül, és nem érti, miért liheg egy orosz maffiafőnök a nyakában, illetve miért figyelik gyanús emberek minden lépését. Az állandó rizikós helyzetek és a rá irányuló fenyegetések ellenére beleszeret Elise-be, és bármit megtenne érte. De a bonyodalmak és fordulatok, csavarok csak ezután kezdődnek…

A 2010-ben bemutatott amerikai-francia akciófilm titokzatossága, a feszült pillanatok és a színvonalas színészgárda izgalmas és szórakoztató filmélményt nyújt. Az utazó Jérôme Salle Anthony Zimmer (2005) című filmjének remake-je Florian Henckel von Donnersmarck rendezésében.

A filmet három Golden Globe-díjra is jelölték annak ellenére, hogy nem kapott jó kritikákat. Minőségéről alkosson véleményt mindenki maga, de egy biztos, senki nem csalódik, aki izgalmat, csavaros cselekményt, szórakoztató kikapcsolódást keres két világklasszis főszereplésével.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.29