554
Pop: Emilia Mitiku - I Belong to You
Óbert Klára ajánlata

emilia-mitiku-i-belong-to-you

Emilia Rydberg (Stockholm, Svédország 1978. január 5.) svéd énekesnő. Édesapja, Teshome Mitiku etióp származású, anyja pedig svéd. Az énekesnőt 1996-ban fedezte fel az ABBA egykori menedzserének fia, Lars Anderson. Emilia 1998-ban adta ki első albumát a Big Big World-öt, melynek azonos című kislemeze nagy sikert aratott. Ezt követte a második kislemez a Good Sign. 2000-ben jelent meg második albuma Emilia címmel.

Hét évvel később, 2007-ben jelent meg harmadik, első svéd nyelvű lemeze, a Små ord av kärlek. 2009-ben benevezett a Melodifestivalen-re, az Eurovíziós Dalfesztivál svéd nemzeti válogatójára a You're My World című dallal, amellyel a kilencedik helyet érte el a döntőben. Nem sokkal később megjelent új albuma a My World, melynek első kislemeze a Teardrops lett. Ebben az évben került felvételre magyar-angol nyelvű duettje Dobrády Ákossal, a Side By Side (magyarul: Szerelemre hangolva). 2009. december 28-án sztárvendégként fellépett Budapesten, a Syma Csarnokban.

A siker Emiliának nagyon gyorsan jött, és nehezen dolgozta fel, ezért vonult vissza több évre a rajongók és a közélet elől. Az 5. albumaként megjelent I Belong to You-t azoknak ajánljuk, akik kedvelik a kellemes hangzású, igényes popzenét akár háttérzeneként, akár kedvtelésből. Emilia bársonyos hangja az első pillanattól elvarázsolja hallgatóit!

Tracklist:
01. So Wonderful
02. Lost Inside
03. I Belong To You
04. Ooh La La
05. Zou Bisou Bisou
06. You’re Not Right For Me
07. Dream A Little Dream
08. Officially A Fool
09. Again
10. You’re Breaking My Heart (feat. Klaus Doldinger)
11. Winter Beach
12. Substitute Arms (feat. Till Brönner)
13. Witchcraft
14. Forgive Me (feat. Mangus Lindgren)

Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.15