226
Farkas Zoltán: Hosszú hétvégék a szomszédban
Polczer Adél ajánlata

farkas-zoltan-hosszu-hetvegek-a-szomszedban

Farkas Zoltán, a népszerű Kelet-Nyugat útikönyvsorozat több kötetének szerzője kiváló ismerője és rajongója a közép-európai régiónak. Másfél évtizede személyesen kutatja fel a látnivalókat, első kézből származó, frissen ellenőrzött információkat tesz közzé útikönyveiben. A 2018-ban megjelent bédekkerben szomszédolásra invitálja az olvasó- és utazóközönséget: húsz hosszú hétvége lehetséges programjaként ismerteti a környező országok legizgalmasabb és legérdekesebb történelmi, egyházi és természeti látványosságait Bécstől Kolozsvárig, Lembergtől Szarajevóig.

Szinte az összes kiválasztott úti cél valamikor az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott, a szerző programajánlataiban törekedett bemutatni, hogy a közös múlt, a közös történelmi és kulturális örökség a mai napig összefogja ezeket az országokat.

A programok összeállítását mindegyik fejezetben egy-egy háromnapos, részletes útiterv segíti, kb. húsz-harminc oldalban részletezi a látnivalókat. A hosszú hétvégébe sűrített kirándulásokat hasonló szempontok alapján jellemzi: a kihagyhatatlan úti célokat a felejthetetlen élmények között veszi számba, közöl fontos és hasznos információkat, illetve a helyszínek leírását számos helyen zenei programok, vásárlási tippek egészítik ki, gyerekekkel utazóknak pedig külön programötleteket ajánl. Keretes kiemelésekben a helyekre jellemző jelentősebb történelmi személyiségeket, építészeket, művészeket, valamint kultúrtörténeti érdekességeket részletesebben ismerteti.

A Jel-Kép Kiadó gondozásában megjelent könyv útleírásait több száz színes fénykép és 43 részletes térkép egészíti ki.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.12