694
Rick Riordan: A 39 kulcs 1. - A csontlabirintus
Szabó Szilvia ajánlata

rick-riordan-a-39-kulcs-1-a-csontlabirintus

Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb família a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának – fogod az egymillió dollárt és elsétálsz, vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod – és megkezdődik a veszélyes hajsza...

Grace Cahill hatalmas vagyon birtokosa, és nem mellesleg a történelem legnagyobb családjának leszármazottja. Mikor érzi halála közeledtét, elhatározza, hogy választás elé állítja népes családjának tagjait: vagy kapnak egy millió dollárt, vagy meg kell keresniük a 39 kulcsot, hogy megoldják a család leghatalmasabb rejtélyét. A rokonok között találunk amerikai sztárokat, milliárdos családokat, orosz vénkisasszonyt, ázsiai öregembert és természetesen tagjai a soktagú famíliának két hősünk is, a tizenéves Dan és Amy.

A két gyereknek évekkel ezelőtt meghaltak a szüleik egy tűzvészben, így kénytelenek undok nagynénjüknél nevelkedni. A hatalmas örökség visszautasítása után a nénike azonban be akarja őket adni egy árvaházba, így a két kölyök nevelőjükkel közösen megszökik, hogy a rejtély nyomába eredjen. Érdekes nyomozásuk Franciaországba repíti őket, ahol nemcsak arra derül fény, hogy Benjamin Franklin is a Cahill-klán tagja volt egykor, hanem ellenségeikkel és üldözőikkel (saját rokonaikkal) is fel kell venniük a harcot.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.10.01