1112
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Gősy Gáborné ajánlata

frances-h-burnett-a-titkos-kertA padlásszoba kis hercegnője és A kis Lord mellett az írónő egyik legismertebb regénye A titkos kert. A főszereplő, Mary Lennox a történet elején Indiában él, amely akkoriban angol gyarmat volt. Szülei halála után azonban megváltozik a kislány élete: Mary egy angliai, yorkshire-i kastélyba kerül, ahol nagybátyja és gyámja, Lord Craven nem sokat törődnek vele.

A lord, felesége halálának emlékétől menekülve, sokat van távol az otthonától, miközben egyetlen fiát túlságosan is félti és védi a környezetétől és a betegségektől. Az elkényeztetett kislány először nem találja helyét új otthonában. A titkos kert azonban – amelybe a kastély urán kívül tilos bárkinek belépni – megváltoztatja önző gondolkodását, viselkedését. Mary megszegi a tilalmat, és kíváncsisága egy édeni szépségű világot nyit meg, amely elhanyagolt állapotából ugyanúgy feléled és megszépül az emberi gondoskodás következtében a történet során, ahogy a kislány szívében fokozatosan kivirágzik a szeretet mások iránt.

A kastély egyik szolgálólánya, a kertész és annak fiával kötött ismeretsége is hozzájárulnak ahhoz, hogy másként lássa a világot, és napról napra jobbá váljon. Már nemcsak saját magával foglalkozik, segít unokatestvérének is kiszabadulni bezártságából. A titkos kertben nemcsak a természet ébredését tapasztalhatja meg, hanem titkokra bukkan és barátokra is talál. Milyen titkokat fedez fel, hogyan talál barátokra és igazi otthonra, mindezt megtudhatjátok, ha elolvassátok a könyvet!

Azoknak ajánlom Frances Hodgson Burnett könyvét, akik szeretik a megható és izgalmas ifjúsági regényeket. A Központi Könyvtár felnőtt részlegében is megtalálható a könyv angol nyelven, Clare West átdolgozásában, ráadásul a történetet filmen is feldolgozták, amely megtalálható DVD-n a könyvtárban!


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.08.22