434
Hangszeres zene: The Piano Guys - Wonders
Juhászné Lukács Mária ajánlata

the-piano-guys-wondersPozitív életérzést akartak közvetíteni – több mint másfél milliárd ember jelzett vissza, hogy sikerült... Az egész egy zongoraüzletben kezdődött Utah-ban. Paul Anderson, a The Piano Guys nevű üzlet tulajdonosa nem a megszokott módon akarta forgalmazni a zongoráit. Elindított egy YouTube-csatornát, valamint egy Facebook-oldalt. Úgy tervezte, hogy a potenciális vásárlóit szórakoztató zenés videókkal vonzza be, amelyekben az üzletében kapható hangszerek szerepelnek.

Itt találkozott Jon Schmidt zenésszel, aki mikor itt járt, megkérdezte, hogy tud-e nála gyakorolni a közelgő koncertjére. Kicsit később kezdetét vették a hangfelvételek. Jon úgy gondolta, hogy jó barátja, Steven Sharp Nelson tökéletesen beleillene a csapatukba. 15 éves korukban, egy koncertfellépésen találkoztak először. Steve elsősorban csellista, de számos másik hangszeren is játszik. Forradalmian új megközelítése a csellóhoz és remek videós ötletei jól illettek a felvételekhez. Utolsóként Al van de Beek csatlakozott. Al abban az utcában lakott, ahova Steve költözött. Amikor megtudta, hogy az új szomszéd zenész, áthívta magához, hogy megmutassa otthoni stúdióját. Zeneírás közben hamar megtalálták a közös hangot. Végül Al is besegített a zenék írásába, és azóta is az ő stúdiójában veszik fel az albumokat.

A legtöbb dalt több hangsávon rögzítik, és később keverik össze. Ezzel olyan benyomást keltenek, mintha többen játszanának egyszerre. Tökéletesen kombinálják a különböző műfajokat. Saját készítésű zenei videóikkal 2011-es összeállásuk óta több mint 70 kisfilmet készítettek, amelyeket a világ lenyűgöző helyein forgattak, mint például a kínai nagy fal, vagy a Chichén Itzá. Több mint másfél milliárd online letöltéssel a hátuk mögött jogosan lehet állítani, hogy világsztárrá nőtték ki magukat.

A mi történetünk nagyon különleges. Csak egy csapat átlagos srác vagyunk, akik klasszikus alapokra épülő instrumentális zenét játszunk, tesszük mindezt elképesztő helyeken, és videóra is vesszük. Köszönjük mindenkinek, akik támogatnak minket. Küldetésünknek érezzük, hogy olyan zenei videókat készítsünk, amelyek inspirálók és megragadók. Ha csak egy emberre is pozitívan hatunk, akkor már megérte.

Tracklist:
01. Story of my Life
02. Let It Go
03. Ants Marching / Ode to Joy
04. Fathers' Eyes
05. Kung Fu Piano: Cello Ascends
06. Summer Jam
07. Batman Evolution
08. Don't You Worry Child (feat. Shweta Subram)
09. Home
10. The Mission / How Great Thou Art
11. Because of You
12. Pictures at an Exhibition


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.08.16