444
Country: Alison Krauss - A Hundred Miles or More
Polczer Adél ajánlata

alison-krauss-a-hundred-miles-or-moreAlison Krauss, az "angyali hangú” énekesnő az amerikai countryzene leginkább hagyományőrző válfaja, a bluegrass szupersztárja. Már besöpört 26 Grammy-díjat, de ami miatt leginkább korszakalkotó, hogy általa lett a kilencvenes évektől a bluegrass, ez a country, jazz, blues, ír és angol folkzene keverékéből álló zenei műfaj újra nagyon népszerű, nemcsak Amerikában, hanem szerte a világon.

Első saját albuma 1987-ben jelent meg; húsz évvel később már karrierjét összegzi Hundred Miles Or More című lemezével. A válogatásalbumon világsztárokkal énekel együtt: Sting által írt és vele közösen előadott - a 2004-es Oscaron a legjobb eredeti filmdal kategóriában az utolsó pillanatig versenyben lévő - You Will Be My Ain True Love, valamint a John Waite által jegyzett Missing You.

Krauss lenyűgöző hangjával igazán bensőséges atmoszférát képes teremteni. Miközben a Sawing on the Strings-et (Tony Rice-szal), a Whiskey Lullabby-t (Brad Paisley-vel), a Lay Down Beside Me-t (John Waite-tel) valamint a Simple Love-ot hallgatjuk, dalaiból hatalmas szabadságérzés és szeretet árad. A 2007-ben megjelent best of-szerű lemez méltó összegzése Alison Krauss eddigi zenei pályafutásának.


Tracklist:
01. You're Just a Country Boy
02. Simple Love
03. Jacob's Dream
04. Away Down the River
05. Sawing on the Strings
06. Down to the River to Pray
07. Baby Mine
08. Molly Bán
09. How's the World Treating You (duet with James Taylor)
10. The Scarlet Tide
11. Whiskey Lullaby (duet with Brad Paisley)
12. You Will Be My Ain True Love
13. I Give You to His Heart
14. Get Me Through December
15. Missing You (duet with John Waite)
16. Lay Down Beside Me (previously unreleased duet with John Waite)

Megtekintés az Online Katalógusban

2019.08.02