487
Frances Hodgson Burnett: A kis lord
Berente Erika ajánlata

frances-hodgson-burnett-a-kis-lordA hétéves, amerikai Cedric Errol szegény, özvegy édesanyjának és egész környezetének kényeztetett kedvence, vígan éli a maga gyerekéletét. Ám egy szép napon nem várt fordulatot vesz az élete: amikor édesapja meghal, sosem látott angliai nagyapja, Dorincourt grófja veszi magához, így a fiúból Lord Fauntleroy lesz, Dorincourt goromba earljének örököse.

Az earl annak idején kitagadta Fauntleroy édesapját a családból, amiért egy amerikai lányt vett el, így nem hajlandó találkozni a fiú édesanyjával. Ám Cedric vidámsága, jószívűsége és ragaszkodása leveszi a lábáról idős nagyapját. Valakik gonosz tervet eszelnek ki, hogy megfosszák Cedricet az örökségétől, viszont amerikai barátai Angliába hajóznak, hogy lerántsák a leplet a veszélyes összeesküvésről.

Frances Hodgson Burnett múlt századi amerikai írónő immár klasszikusnak számító regénye sok bonyodalom után a három ember egymásra találásával ér véget. A padlásszoba kis hercegnője és A titkos kert után ez a könyv teszi teljessé Burnett „trilógiáját” a gyermeki tisztaságról és jóságról, amely minden akadályt legyőz.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.07.02