156
Rejtő Jenő: Vanek úr Párizsban
Szilvási Krisztián ajánlata

rejto-jeno-vanek-ur-parizsbanSzanitécekből, műszakiakból, postásokból és hasonló marcona legényekből álló légiós különítmény, az Első Számú Legvegyesebb Brigád vonul ismeretlen célja felé a sivatagban, élén Gorcsev Ivánnal, nyomában a fél idegenlégióval. Miért hagyta el alig két év elteltével gyönyörű feleségét és kisfiát a tizennégykarátos autó történetének főhőse? És mi köze az ügyhöz Sába Királynőjének? A titkokkal teli, lehengerlő humorú légiós kaland rejtélyét főhősünk Párizsban oldja meg, és ebben kulcsszerep jut Vanek úrnak, továbbá az ott élő fiatal, bohém magyar művészkompánia egyik-másik tagjának.

Rejtő Jenő, avagy P. Howard regényének hangoskönyv változata, a Vanek úr Párizsban a nagyszerű Benedek Miklós előadásában hallható.

„- Gazdám az állatkertbe adta Wendriner urat, de közben tönkrementem. Ugyanis a saját fenntartásomra szánt összeget egy véletlen szerencsétlenség elvitte. Véletlenül mindig egy másik szám jött ki a ruletten, mint amire én tettem. Napokig. Vártam, hogy a rulett megunja. De nem. Elvesztettem mindenem hazárdjátékon. Hát hallott már ilyet? Mit tegyek? Saját emeleti szobámat kiadtam Neddának, Wendriner urat pedig elhoztam az állatkertből. A bestia ott úgyis hisztérikus lett, mert a frászt kapja, ha a pávák rikoltoznak. És azt a régebbi ötletemet, hogy az oroszlán nyugalma érdekében a pávákat szájkosárral lássák el, az állatkert ridegen elutasította. Ez jó ok volt arra, hogy kivegyem Wendriner urat, és az ellátására folyósított összegből magamat is fenntartsam. Természetesen a mosónő azóta nem jár ide, mert a ragadozó fél tőle. Csapkod a ruhákkal, meg kiabál… Mindezek ellenére nem mertem moccanni. Végül is Vanek úr véleménye nem száz százalékig megnyugtató.”

Tartalom: 
1. Előjáték a Szaharában
2. „Szegény, szegény Nedda”
3. Szökevények a Szaharában
4. „Később három újabb szökevénnyel gyarapodott a társaság”
5. Az Első Számú Legvegyesebb Brigád
6. „A szökevények száma útközben egyre szaporodott”
7. A Szaharából jelentik
8. Rádióműsor a Szaharában
9. „Nyugodtan telt el az éjszaka” 
10. Nagygyakorlat a Szaharában
11. Párizsban
12. „Vanek úr lassan nélkülözhetetlen lett” 
13. A barokk villa
14. „Nézem a hatalmas fák mögött…” 
15. Galachadi kaszinó 
16. „Köhögve igyekeztem a Globe-ba” 
17. Botrány a kaszinóban
18. A rejtélyek kulcsa

Előadja: Benedek Miklós
Teljes játékidő: 484 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.05.17