3101
Nyerges Magdolna: Magyar felfedezők és világjárók
Lipovics Dóra ajánlata

nyerges-magdolna-magyar-felfedezok-es-vilagjarokGyermekek, kisiskolások számára nyújt felfedeznivalót a gazdagon és változatosan illusztrált kötet, amely beszédes szójátékra alapozott könyvsorozat indítójaként került kiadásra. A szerzőnő nagyszerű példaképek képtárát állította össze tizennégy magyar világjáró életének és rendkívüli kalandjainak bemutatásával, akik bátorság, kitartás és tudás tekintetében felvették a versenyt neves külföldi kortársaikkal, és kivívták a világ elismerését.

Julianus baráttól Teleki Sámuelig terjed a terjedelmi okokból leszűkített kör, néhány oldalon elevenítve fel nagyszerű teljesítményüket. A szövegmegértést szolgálja a kötet végén közölt kislexikon, míg a felhasznált és ajánlott irodalom jegyzéke a további, kiterjedtebb tanulmányozást szorgalmazza.

Julianus barát, Benyovszky Móric, Kőrösi Csoma Sándor, Magyar László, Reguly Antal, Xantus János, Vámbéry Ármin, Sass Flóra, Teleki Sámuel, Déchy Mór, Bíró Lajos, Stein Aurél, Kittenberger Kálmán, Almásy László. Tudjátok-e, ki volt közülük, aki puszta kézzel birkózott le egy vad oroszlánt? Tudjátok-e, ki az, aki rabszolgaságból szabadulva felfedezte a Nílus egyik forrástavát? És ki volt az, aki 25 éves korában már 25 nyelven beszélt? Ki előzte meg Cook kapitányt a Csendes-óceán északi részének felfedezésében? Tudjátok-e, ki volt, aki fűtés nélkül vészelte át a nyolc hónapos, kemény telet a Himalájában? És kinek lett a felesége egy afrikai hercegnő? Ha nem tudjátok a válaszokat, olvassátok el ezt a könyvet, amelyből minderre és még sok más izgalmas kérdésre fény derül!


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.24