3120
Gyermek: Lévai Tímea és Poppre Ádám Duó - Picuri Muri
Juhászné Lukács Mária ajánlata

levai-timea-poppre-adam-picuri-muriLévai Tímea és Poppre Ádám színész- és zenészházaspár első gyermeklemeze a Meritum Kiadó gondozásában jelent meg: a Picuri Muri tematikájában a négy évszakra épül, mellette pedig a gyerekek számára ismerős és kedves állatok is megjelennek. A CD a koncerteken a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő dalokat tartalmazza Lévai Tímea szövegeivel, Poppre Ádám zenéjével.

Mind a ketten pedagóguscsaládban nőttek fel, így mindig is közel maradtak az óvodák, iskolák világához. Ez inspirálta őket arra, hogy felnőtteknek szóló műsoraik után a fiatalabb korosztályhoz is szóljanak. Duójukat 2009-ben alapították meg.

A lemezen szereplő dalokban a különböző korosztályok egyaránt megtalálják a hozzájuk szóló üzenetet. A vidám, humoros dalok mellett néhány lírai hangvételű szerzemény is felvételre került. A lemezt elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlják, de szeretnék, ha akár az egész családot meg tudná szólítani.

A duó formációjából adódóan egyszerű, letisztult hangzásvilág jellemzi a lemezt, alapvetően akusztikus gitár kíséri a dalokat, de néhol díszítésként megjelenik elektromos gitár, szájharmonika és billentyűs hangszerek.

 

Tracklist:
01. Macskadal
02. Ragyogj ránk, szép nyári Nap!
03. Gyuri kakas
04. Altató
05. Kipp-kopp, mi kopog?
06. Kócos, a ki puli
07. Táncol a szél
08. A varjú
09. Tavaszköszöntő
10. Anyukám, hidd el...
11. Három vándor


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.06.01