1521
Rendezvény beszámoló: Zeneterasz
Nyárköszöntő gitárkoncert a könyvtárban

Június 4-én délután a Központi Könyvtár olvasóteraszán nyárköszöntő gitárkoncertre került sor a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium növendékeinek előadásában (felkészítő tanár Erdő-Schaffer Rita). A vendéglátók hűsítőről is gondoskodtak, enyhítve a nyári hőséget, így a tűző Nap elől az ernyők védelme alatt elhelyezkedő közönség önfeledten adhatta át magát a fülbemászó muzsika élvezetének.

A fák lombjai között a konkurens madarak csicsergése is szívet-lelket gyönyörködtető volt, de amikor a gitár első akkordjai és a fuvola hangja töltötték be a teret, talán még a dalos kedvű nyár szárnyas hírnökei is mintha a hangszeres zenére figyeltek volna.

A zeneiskola növendékeinek repertoárja változatos darabokból tevődött össze. A szereplők név szerint Ónodi Kristóf, Török Réka, Rózsa Regina, Nagy Vivien, Solt Martin és Princzinger Sára voltak. Közöttük kezdő és magasabb évfolyamon tanulók egyaránt akadtak: a kezdőknek jó volt a nyilvánosságot szokni, a lámpalázat leküzdeni, a felsőbb évfolyamosok pedig fejleszthették rutinjukat.

A publikum kellő empátiával viszonyult a fellépőkhöz, elismerését tapssal fejezte ki. Tanárnőjük felkészítő munkáját dicséri az ismételt siker, mivel a szakgimnázium növendékei visszatérő vendégszereplők a könyvtárban. Az előadott darabok részben más hangszerre (például zongorára) íródtak, az itt elhangzottak átiratok voltak.

A tanárnő mindegyik szereplőről rövid tájékoztatást is adott, a tanulók pedig a könyvtár részéről ajándékban részesültek.

Csiszár Antal