2058
Keressék a polcokon!
Új lapokra fizettünk elő

uj_folyoiratok-gyori-konyvtar_cs

Figyelve a frissen megjelent folyóiratokat, magazinokat, és olvasóink szokásait, idén is módosítottuk újság-előfizetéseinket. Központi Könyvtárunk olvasóterme ebben az évben tizennyolc új sajtótermékkel gazdagodott. Reméljük, hogy új folyóirataink felkeltik az érdeklődésüket. Jöjjenek el, olvassanak kedvükre, szeretettel várjuk Önöket!

Néhány mondatban az újonnan megrendelt olvasnivalókról:

Az Amiről az orvos nem mindig beszél hiánypótló, hiteles és megbízható információkat tartalmazó egészségmagazin az egész családnak.

A Diéta és Fitnesz olvasói egészséges életmód, diéta, alakformálás és mozgás témákban kaphatnak tanácsokat.

Hölgyolvasóink minden korosztályának ajánljuk a Kreatív hobbi kiadványait: a Kreatív horgolást, a Kreatív kötést, és a Kreatív keresztszemes hímzést. A kezdő és haladó kézimunkázók számára ajánlott, évszakhoz igazodó tartalommal megjelenő lapok felnőtt- és gyermekruhák, otthondekorációk, hímzések és játékok elkészítését mutatják be.

A népszerű női havilap, a Ridikül Magazin inspiráló tippeket ad, akár életvitelünkről, akár testi- és lelki egészségünkről, otthonunk szépítéséről, vagy kertünk gondozásáról van szó.

Ha Önök érdeklődnek a vidéki élet romantikája iránt, akkor haszonnal forgathatják az értékmentő építészeti és lakberendezési újságot, a Veranda című magazint. Állatbarátoknak ajánljuk a Lovasélet című szaklapot, amelyben cikkeket olvashatnak a ló- és lovassporttal, lótenyésztéssel, kiképzéssel, lovas turizmussal kapcsolatban.

A borkedvelők sem maradnak olvasnivaló nélkül. A VinCE Magazinban borteszteket, borajánlókat, és más érdekes írásokat találnak.

A történelem, a tudomány és a spiritualitás iránt fogékony látogatóink érdeklődésére tarthat számot a Hihetetlen! magazin, amely Magyarország egyik legnépszerűbb tudományos havilapja.

A kultúra és a művészet szerelmesei sem maradnak ki a jóból. Nekik szól a Kommentár, a Magyar Művészet, és a Pepita. A kéthavi megjelenésű Kommentár a hit, a vélemény és a tulajdon szabadsága mellett érvelő közéleti és kulturális folyóirat.

A negyedéves periodicitású Magyar művészet mint „összművészeti fórum” valamennyi művészeti ággal foglalkozik, cikkei az értekező próza és az esszé műfajában íródnak. A Pepita című magazin zenéről, filmről, kiállításokról és színházról szóló cikkeket és interjúkat kínál olvasóinak.

A celebek életébe nyerhetnek bepillantást elegáns képek, izgalmas cikkek segítségével azok, akik kézbe veszik a műfaj etalonjának számító Hello!-t, a világ leghíresebb sztármagazinját.

Ha Ön kíváncsi arra, hogy hétvégenként mi történik hazánkban és a nagyvilágban, akkor a Vasárnapi Hírek című független közéleti hetilapot javasoljuk, amely tematizált hírfolyamot és szórakoztató írásokat egyaránt tartalmaz.

Nyelveket tanulók számára hasznosak lehetnek új idegen nyelvű folyóirataink. A Marie Claire elsősorban női olvasóknak szóló ismeretterjesztő cikkeket, kulturális ajánlókat, divat-, szépség- és életmódtippeket tartalmazó francia nyelvű lap.

A Minden Nap Németül magazinunk a nyelvtanulás szórakoztató módját kínálja, tele izgalmas cikkekkel, szószedettel, nyelvtani összefoglalókkal. Az üzleti élet iránt érdeklődőknek javasoljuk az angol nyelvű Forbes magazinunk lapozgatását, amely érdekes cikkeket kínál a pénzügyek, befektetések, marketing, kommunikáció, tudomány, politika és a jog világából.

2018.02.23