3970
Fenyőlegenda
Papírszínház a Mesekuckóban

December 8-án (pénteken) 17.00 órakor lesz a Mesekuckó következő előadása a Központi Könyvtár (Hermann Ottó u. 22.) klubjában. Fenyőlegenda címmel egy papírszínházi előadást láthatnak a gyerekek Ipcsicsné Gönye Anikó közreműködésével. A rendezvény 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható, mely megvásárolható a helyszínen hétköznap 14 és 18 óra között.

Papírszínház

A papírszínház egy japán mesélési módszer. Lényege, hogy a szóban előadott történetet festett képek segítségével teszi szemléletesebbé. Képes a gyerekek figyelmét maximálisan fókuszálni. A mesélés során lehetőség van folyamatosan kapcsolatban maradni aközönséggel, hozzájuk igazítani a szöveget. A lapok cseréje, mozgatása dinamizmust ad az illusztrációknak, megsokszorozza őket, drámai hatást érhetünk el vele.

Fenyőlegenda

Mese egy sebesült madárkáról a hideg téli erdőben, ahol hasztalan keres menedéket magának. A kétségbeesett kis állat csak a fenyőfa segítségére számíthat…

 

A foglalkozás során a meséhez kapcsolódóan a tél témakörén belül együtt mondókázunk, verselünk, játszunk, a közösen megélt vidám percek élményét nyújtva a gyerekeknek.