434
Esti mesék kislányoknak
Polczer Adél ajánlata

esti-mesek-kislanyoknakAz Esti mesék kisfiúknak című hangoskönyv párjaként jelent meg ez a CD Esti mesék kislányoknak címmel a Hungaroton kiadásában. Éppen ezért nem meglepő, hogy a felvételek mind a Hungaroton archívumából származnak, s bizony már nem mai csirkék. Miről is álmodik egy kislány? Királykisasszonyokról, tündérekről, ajándékokról... És ezeket mind meg is találja ezen a kiadványon, amely egy újabb mesecsokor a Közmédia Archívumából, amivel mindent kislányt elvarázsolhatunk, hogy igazi hercegnőnek érezhessék magukat.

Az összeállításban szerepelnek klasszikusok (pl. Hans Christian Andersen vagy Jacob és Wilhelm Grimm), modern mesék (pl. Bába Mihály vagy Fésüs Éva), sőt még egy litván népmese is helyet kapott benne. Vannak közöttük közismertek (pl. Borsószem hercegkisasszony) és kevésbé ismertek (pl. A szeplők) egyaránt, így gyermekünk egy hangoskönyv hallgatása közben egyszerre örülhet a régi ismerősöknek, ill. ismerkedhet meg új mesékkel. Vajon melyik a nagyobb öröm?

Az előadóművészekre se panaszkodhatunk, hiszen a mesélő között van például Komlós JuciBorbás Gabi vagy a különleges orgánumú Básti Lajos.

 

Tartalom:
01. Bába Mihály: A szeplők 
02. Bihari Klára: Bimbócska királykisasszony 
03. Grimm testvérek: Orsó, vetélő, varrótű 
04. Andersen: Borsószem királykisasszony 
05. Heltay Jenő: Tündérmese 
06. Fésűs Éva: Cérna Misi 
07. Ács Kató: Ajándékbolt 
08. Lányi Piroska: A csúnya lány és a varázskő 
09. Litván népmese: Száz nyulacska

Előadja: Andai Kati, Básti Lajos, Borbás Gabi, Fráter Katalin, Kállay Ilona, Komlós Juci, Ráday Imre
Teljes játékidő: 67 perc
Formátum: 1 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.12.14