510
Rigó Kata: Azt mondták, válnak
Lipovics Dóra ajánlata

rigo-kata-azt-mondtak-valnakAz utóbbi időben egyre több olyan gyerek- és ifjúsági könyv jelent meg, melyek a gyerekeknek segítenek a traumák feldolgozásában. Egy gyerek életében a szülei válása is komoly megrázkódtatás, ezt a témát járja körül Azt mondták, válnak című könyvében Rigó Kata. Napjainkban, amikor a házasságok több, mint fele válással végződik, és minden harmadik gyermek érintett, különösen fontos, hogy legyen egy mesekönyv, amely az ő nyelvükön beszél erről a nehéz témáról.

A mese gyógyító, traumaoldó ereje itt is abban rejlik, hogy megtapasztalhatják, problémájukkal nincsenek egyedül. Számos kortársuk és szüleik érintettek, és választ kapnak a felmerülő kérdéseikre.

A történetet Barni meséli el a tévé zaja által tompított vitáktól egészen a válás következtében kialakult új családi helyzetig. A felmerülő problémákat egy kisiskolás gyermek szemszögéből ismerhetjük meg: az önhibáztatás szomorú és dühös érzését, apa új lakását és a szülők még a válás után is tartó telefonbeszélgetéseit, a másik fél hibáztatásával megfűszerezve, ami megint csak hangos veszekedésbe csap át.

Őszintén mesél haragról, kilátástalanságról, szomorúságról, reményről és a megbékélésről. A válás hosszú és fájdalmas időszakában Barni támaszai hasonló cipőben járó társai, akik a legnagyobb támogatást tudják nyújtani az elkeseredett gyermek számára.

A Holló Kata különleges illusztrációival díszített könyvet ajánlom minden kisgyermeknek és szülőnek is, hogy észben tartsák, mennyire fontos odafigyelni és érzékenyen reagálni a gyermekek érzelmi szükségleteire.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.12.11