398
Rekviem egy macskáért
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

rekviem-egy-macskaertClinton Moisey réges-rég túllépett kamaszkorán, de egyelőre nagyon nem méltóztatik neki belekezdeni a nagybetűs életbe. Még mindig odahaza él, együtt édesanyjával, nincs munkája, játékokat tervez és gyűjt, sosem volt sem barátnője, sem barátai. Viszont mindez fenekestül fordul fel, mikor holtan találja legjobb barátját és lelki társát: a macskáját. Clinton nem képes elfogadni öregedő kedvence halálát, és mivel a balesetet nem tartja véletlennek, önálló nyomozásba kezd.

A szálak egy csinos, kedves, ám csöppet furcsa lányhoz vezetnek, akin keresztül pedig az átlagos amerikai kisváros egyik jól menő boltjához jut el – ahol a dolgok nem kifejezetten stimmelnek. Ahogy hömpölyög előre a történet, úgy feslik le főhősünkről korábbi, félelmekkel teli élete, és áll ki életében először saját magáért.

A Rekviem egy macskáért kedves film, jó karakterekkel, sete-suta humorral és jól követhető cselekménnyel. Nem hétköznapi vígjáték, valójában egy jelentéktelennek tűnő fiatal fejlődéstörténete. Ajánlom egy kényelmes hétvégi délutáni ejtőzés, vagy estére pattogatott kukorica és társaság mellé.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.11.30