412
Roald Dahl: Jámbor örömök
Márné Tóth Krisztina ajánlata

roald-dahl-jambor-oromokRoald Dahl a Meghökkentő mesék írójaként vált közismertté, de Nagy-Britanniában és világszerte gyermekkönyveivel lett igazán népszerű. Ezek a könyvek azonban nemcsak a gyerekek számára, hanem a felnőtteknek is jó szórakozást nyújtanak. Lebilincselő történeteit mesterien szövi át humorral, bájjal és bölcsességgel. Egyszerű emberek kerülnek hétköznapi helyzetekbe, mígnem egy váratlan fordulat zökkenti ki az eseményeket a mindaddig szokványosnak tűnő mederből.

Dahl pillanatok alatt megteremti azt a hangulatot, melyből egy-egy táj vagy szereplő közel kerülhet az emberhez. Érdekes módon mindig tudja, meddig nyújthatja egy-egy szereplő bemutatását úgy, hogy a feszültség egyre nőjön, de ne lépje túl azt a terjedelmet, hogy ráunna az olvasó. Ezen a két CD-n 3 történetet ismerhetünk meg: egy szegény csavargóét, akinek a hátára a híres művész tetoválta festményét (Bőr), a ravasz régiségkereskedőét, aki papnak öltözve szedi össze a falusiaktól fillérekért az értékes bútorokat (Jámbor örömök) és Harry-ét, akit egy kígyó készül megmarni (Méreg). Annyi biztos, hogy nem fog unatkozni, aki meghallgatja!

Roald Dahlt a történetei és a versei tették híressé, jóval kevéssé köztudott azonban, hogy sokszor segített nagybeteg gyerekeken. Ma a Roald Dahl`s Marvellous Children`s Charity (Roald Dahl Csodagyerekei Jótékonysági Alap) segít a súlyos állapotú és a leginkább rászoruló gyerekeknek.

Tartalom:
1.CD:
- Jámbor örömök
2. CD:
- Bőr
- Méreg

Előadja: Kálloy Molnár Péter
Teljes játékidő: 139 perc
Formátum: 2 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.11.30