3162
Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

hetkoznapi-vampirokMindenki tudja, hogy milyen egy vámpír. Igaz? Természetesen egy nemrég elhunyt, éjjelente belőlünk falatozni visszajáró szerettünk. Vagy inkább egy vérengző, állatias ösztönlény? Esetleg egy nemes erdélyi úr, aki két bajuszpödrés közötti ráérő idejében szűz lányok vérében fürdik? Bizonyára egy jól öltözött viktoriánus ficsúr, aki nagy népszerűséggel játszik hangszereken. Alapból van jó vámpír és rossz vámpír? Netán egy vámpír inkább különleges képességekkel bír, emberfeletti testi erővel, a bőre hideg, mint a jég, esetleg még csillog is, de ezeken kívül nem lehet megkülönböztetni egy átlagembertől?

Nos, utóbbiban megegyezne a Hétköznapi vámpírok különc címszereplőivel. Négy látszólag átlagos férfi él együtt egy új-zélandi kisváros egyik rettenetesen lelakott házában. Átlagos programjaik vannak, lakótársi gyűlést tartanak, takarítanak, barátkoznak (a vacsorával is), bulizni járnak, ismerkednek a modern technikai vívmányokkal. És mindeközben néha röpködnek kicsit, átalakulnak, rémjelmezbálba mennek. Mi lenne mókásabb, mint egy ideig nyomon követni Petyr-t, Vladislav-ot, Viago-t és Deacon-t, akik ebben az ál-dokumentumfilmben vállalják, hogy megmutatják, milyen is az igazi vámpírlét napjainkban?

Jemaine Clement új-zélandi színész első saját filmje rendkívül alacsony költségvetésből készült (a rajongói dobták össze rá a pénzt), mégis hatalmas sikert aratott, 23 különböző filmfesztiválon összesen 21 díjat zsebelt be. Okkal.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.09.21