729
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Máthé Norbertné ajánlata

audrey-niffenegger-az-idoutazo-felesegeA könyvtár olyan érzésekkel tölt el, mintha karácsony délelőttje lenne, s engem egy gyönyörű könyvekkel teli nagy láda várna.” Amikor először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb.

Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen.

Audrey Niffenegger két megjelent képeskönyv és néhány novella után írta meg első regényét, ez lett Az időutazó felesége, melyet több nyelvre lefordítottak, és nemzetközi bestselleré vált. A regény alapötletét Audrey nagyszülei szolgáltatták: nagyapja fiatal korában váratlanul rákban halt meg, nagyanyja harminc évvel élte túl, és persze sosem ment férjhez újra. Niffenegger egy olyan házasságról szeretett volna regényt írni, amely ugyan önmagában tökéletes, de mégis külső, emberek által nem befolyásolható nehézségeknek van kitéve.

Azoknak, akik azt mondják, nincsenek igazán új történetek, szívből ajánlom Az időutazó feleségét, ezt az elragadó regényt, amely irodalmilag kiváló, szédítően fantáziadús és észbontóan romantikus.” (Scott Turow)


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.09.04