3121
Boda László: Fürdők és fürdőhelyek a Dunántúlon
Némáné Kovács Éva ajánlata

boda-laszlo-furdok-es-furdohelyek-a-dunantulonA szombathelyi, többnyire turisztikai kiadványairól ismert B.K.L. Kiadó 2016-tól jelenteti meg új, idegenforgalmi látnivalókat tematikusan ismertető Hazai úti célok sorozatát. A Fürdők és fürdőhelyek a Dunántúlon című nyitó kötetet Boda László írta és szerkesztette. A kiadó gyakorlati szempontból praktikus, jól használható fürdő-útikalauz összeállítására törekedett. Feladatának tekintette a Dunántúlon létező és működő összes, gyógy-, termál- és wellness fürdő leírását, a naprakész, friss információk közlését. E kötetben 45 fürdőhelyet és fürdőjét vett számba a települések betűrendjében, elhelyezkedésüket a könnyen áttekinthető, hátsó borítón található térkép mutatja.

Az ismertetők azonos szerkezetűek, tartalmazzák a fürdő elérhetőségét, nyitvatartását, esetleg a belépőjegyek árait, ismertetik a termálvizek összetevőit, valamint, hogy gyógyhatásuk miatt mely betegségben szenvedőknek ajánlottak. Felsorolják a medencék számát, méretét, egyéb szolgáltatásokat, megemlítve a hely egyedi adottságait, jellemzőit, szálláslehetőségeit. E praktikus és hasznos tudnivalók mellett a kötetben rövid összefoglalók és vonzó képek is fellelhetők a fürdőhöz és a település történetéhez kapcsolódóan, valamint a környéken található érdekesebb kirándulási lehetőségek is.

A családias, kevésbé ismert, de akár csak egy termálvizes medencével rendelkező kis fürdőktől (pl. Bázarekettye, Borgáta, Hegykő, Mesteri) a közismert, klasszikusnak számító nagy fürdőtelepek (pl. Hévíz, Harkány, Zalakaros, Balf, Bük) széles választékából kereshetünk magunknak és családunknak megfelelő, vonzó kikapcsolódást és gyógyulást segítő úti célt. Győr-Moson-Sopron megyéből kilenc fürdő került be a kötetbe: a Balfi Gyógyfürdőkórház, a győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő, a hegykői Sá-Ra Termál, a kapuvári Flóra Strand- és Termálfürdő, a Lipóti Termál- és Élményfürdő & Camping, a mosonmagyaróvári "Bio" Flexum-Termál Gyógyfürdő és a Petőháza Strand.

Modern világunkhoz alkalmazkodva a könyv hátsó borítóján elhelyezett QR-kódokkal az Android, illetve SOS operációs rendszerű okostelefonokon, táblagépeken is olvashatóvá tették a fürdő-adattárat.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.08.28