789
Blues: Eric Clapton - I Still Do
Tolnai Gáborné ajánlata

eric-clapton-i-still-doA 2016-os I Still Do Eric Clapton szólóalbuma, amely a 2014-es The Breeze: An Appreciation of JJ Cale után ismét saját zenéket tartalmaz. Clapton az utóbbi években nagyon aktív volt, pedig a JJ Cale emlékalbumot követően a következő gondolatokat osztotta meg rajongóival: „Meglehet, hogy már nem fogok annyira hajtani. Tervben van még egy lemez, aztán jövőre néhány koncert, és utána befejeztem.” Mindezek után azonban kiadott egy élő felvételt, majd a 70. születésnapján egy hatalmas koncertet adott a legendás The Royal Albert Hall színpadán.

Claptonnak még a lemezkészítéshez is megjött a kedve, és viszonylag hamar összerántott néhány saját dalt, ráadásul nem is akárkivel! Az album producere ugyanis Glyn Johns volt. Akinek nem ismerős a név: a híres, 1977-es Slowhand albumon is Johnsszal dolgozott az énekes-gitáros, melyen olyan klasszikusok sorakoznak, mint a Cocaine, a Wonderful Tonight és a Lay Down Sally. És akkor még nem is említettük, hogy a producer segített az évek során a The Rolling Stones, az Eagles, a Led Zeppelin és a The Who gárdáján is, vagyis csupa-csupa legendának.

De hogy teljes legyen a kép, a Beatles sem maradt ki: az I Still Do frontképét Sir Peter Blake készítette, ő felelt az örökzöldnek számító Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band borítójáért is. A legnagyobb szenzáció mégis az, hogy a modern technika segítségével a 2001-ben elhunyt Beatles-tag, George Harrison is hallható a lemezen, méghozzá az I Will Be There című dalban. Érdekesség, hogy Angelo Mysterioso álnéven szerepel majd a borítón, úgy, mint az 1969-es Cream-dalban, a Badge-ben, akkor ugyanis szerződéses kötelezettségek miatt nem tüntethették fel nevét az albumon.

A CD-n közreműködnek: Eric Clapton (gitárok, tamburine, ének), Glyn Johns (zenei producer), Henry Spinetti (dobok és ütős hangszerek), Dave Bronze (basszusgitárok), Andy Fairweather Low (gitárok, ének), Paul Carrack (elektromos orgona, ének), Chris Stainton (billentyűs hangszerek), Simon Climie (gitárok, billentyűs hangszerek), Dirk Powell (harmonika, mandolin, ének), Walt Richmond (billentyűs hangszerek), Ethan Johns (ütős hangszerek), Michelle John (ének), Sharon White (ének), Angelo Mysterioso (akusztikus gitár, ének).

Tracklist:
01. Alabama Woman Blues (Leroy Carr)
02. Can't Let You Do It (JJ Cale)
03. I Will Be There (featuring Angelo Mysterioso) (Paul Brady, John O`Kane)
04. Spiral (Eric Clapton)
05. Catch the Blues
06. Cypress Grove (Skip James)
07. Little Man, You've Had a Busy Day (Al Hoffman, Mabel Wayne, Maurice Sigler)
08. Stones in My Passway (Robert Johnson)
09. I Dreamed I Saw St. Augustine (Bob Dylan)
10. I'll Be Alright
11. Somebody’s Knockin' (JJ Cale)
12. I'll Be Seeing You (Sammy Fain, Irving Kahal)

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.08.17