3167
Miről álmodik a lány?
Csonkáné Horváth Éva ajánlata

mirol-almodik-a-lanyMiről álmodik a lány? "Hogy jön egy királyfi tán hófehér paripán?”. No nem erről. Legalábbis a film főhősnőjének, Daphne-nak (Amanda Bynes) más az álma kislánykorától kezdve, mégpedig az, hogy találkozzon apjával, "hiányzó másik felével”, akit sosem látott. 17. születésnapján aztán felkerekedik, és egyedül elrepül Londonba. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

Henry épp nősülni készül, s a házassággal egy mostohalányt is kap ajándékba. Nem is sejti, hogy van egy lánya, akit persze tanácsadói gondosan eltitkoltak előle. Daphne érkezése nem kis felfordulást okoz a gyönyörű kastélyban és az előkelő társaságban. Botrány botrányt követ. Leszakad egy értékes csillár, fiatalemberek potyognak a vízbe, a bársonyos pázsiton motorok húznak el, a zene is jóval hangosabb a megengedettnél. Ám valahogy mindenki többet mosolyog, amióta a szabad szájú kamaszlány közéjük került.

Daphne mindent megtesz, hogy új családja befogadja. Nemcsak ruhatárát cseréli ki, hanem személyiségét is. Azonban hiába a világ leggyönyörűbb ruhája, a fogadások, bálok csillogása, mégis hiányzik neki a "régi önmaga”. Vajon beteljesedik-e Daphne álma? Vagy a valóságban a dolgok néha sokkal jobban sikerülnek? Kiderül ebből a bájos történetből.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.08.10