3094
Összeesküvés-elmélet
Szabados Éva ajánlata

osszeeskuves-elmeletEgy igényes és izgalmas film, a főszerepben remek színészekkel. Jerry Fletcher (Mel Gibson) paranoiás New York-i taxisofőr, aki képtelen összeesküvés-elméleteivel traktálja utasait. Elsőre nehéz eldönteni, vajon teljesen félnótás-e, vagy érdemes odafigyelni arra, amit mond. Mindenhol mindenben a kormány titkos aknamunkáit látja, még saját újságot is szerkeszt, amelyben paranoid képzelgéseit taglalja.

Egyik ismerősét, Alice Sutton ügyvédnőt (Julia Roberts) is rendszeresen zaklatja elméleteivel, de ő csak afféle kedves bolondnak tekinti. Egy nap azonban Jerry-t sötét figurák rabolják el, hogy valamilyen titkot szedjenek ki belőle. Sikerül megszöknie, és első útja rögtön Alice-hez vezet.

Az ügy egyre szövevényesebbé válik. Felbukkan a különös Dr. Jonas (Patrick Stewart), aki kormányzati pszichiáterként figyelt fel a szokatlanul túlbuzgó sofőrre. Alice már nem tudja, kinek higgyen. Lassan egy félbehagyott szupertitkos kísérlet körvonalai rajzolódnak ki, Jerry emlékei pedig egyre inkább összeállnak. Valóságos hajtóvadászat indul ellene. Az ügyvédnő is egyre nagyobb veszélybe kerül. Kénytelen hinni a tényeknek: az ügy megoldása apja meggyilkolásának és saját múltjának megértéséhez is elvezet.

A filmet szívesen ajánlom, mert odaszögez a székbe, ugyanakkor humoros és a romantikus szál sem hiányzik belőle. A rendezője Richard Donner (Halálos fegyver, Maverick).


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.08.03