3092
Hangszeres zene: Tóth Zoltán András - A bolhapiac tündérei 2.
Juhászné Lukács Mária ajánlata

thumb_toth-zoltan-andras-a-bolhapiac-tunderei-2Új, különös színvilágú albummal jelentkezik Tóth Zoltán András szerző-hangszerelő, az egykori Republic együttes alapító tagja. A tizenegy saját tételt tartalmazó A bolhapiac tündérei 2. című album a Képeslapok alcímet kapta. Tóth Zoltán András a megalakulástól számított 23 éven keresztül volt oszlopos tagja a legendás zenekarnak, amelyből Cipő halála után ő is távozott. Az ő nevéhez volt köthető a jellegzetes hangzás, a folk, a rock és a beat elemeit vegyítő dalok, az albumok védjegyszerű hangszerelése, valamint több sláger is.

Legújabb munkája – előző albuma folytatásaként – egy hangszeres tételekből álló, szimfonikus-elektromos lényegű zene, melyben világ-népzenei utalások is felismerhetők. A szerző múltjából a hangszeres kivitelezésben néhány de ja vu élményen nem fogunk meglepődni. Ezzel párhuzamosan egy olyan tartalmi lényeget kapunk, melyet egy sajátos színösszetételű zene fejez ki, kimunkált dallam- és harmóniavezetésekkel. A kifinomult és különleges hangzásvilágú albumot minden egyetemes, rangos zenét szerető hallgatónak ajánljuk.

Zoltán János, a RockinforM Magazin publicistája így írt a lemezről: „A remény kincsesládája a zene. Eme új korong minden pillanatában hat! A negyven és fél perces koncepciózus anyag az utolsó részletig igen ki- és átgondolt mondanivaló. A tizenegy tétel összetett hangzású, ugyanakkor több témából épül fel, viszont az alkotó mindezt úgy produkálta, hogy egyáltalán nem megy a fogyaszthatóság rovására. Jelentős teret kaptak az „extra” hangszerek, több helyen is főszereplővé lépnek elő a népi hangszerek, elsősorban a hegedű.”

Az album közreműködői: Tóth Zoltán András (vonós partitúrák és elektronikus eszközök, hangszerelés, elektromos és akusztikus gitárok, basszusgitár, billentyűk), Szűcs Dóri (népi hegedű), Gulyás Ferenc (népi hangszerek); Tarkó Nagymengyi Dóra (hegedű).

Tracklist:
01. Líd varázs
02. Levél Moszkvából
03. Kárpátok virága
04. Levante felett
05. Ahol a folyók találkoznak
06. Verlaine park
07. Japánkert
08. Tüzek földjén
09. Visszhangok völgye
10. Az arany kontinens
11. Az utolsó föld


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.20