2948
Jazz: Budapest Jazz Orchestra - Aki autón járni óhajt
Terman Tímea ajánlata

budapest-jazz-orchestra-aki-auton-jarni-ohajtAz 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális big bandje, mely hangzásával a 20-as évek Amerikáját idézi. A zenekar mára a kortárs zene világszinten is elismert előadójává nőtte ki magát. A BJO ars poeticája: „A kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatit pedig továbbadni a fiatal muzsikus generációnak”.

A zenekar állandó résztvevője a hazai és külföldi jazz fesztiváloknak, az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a legrangosabb fesztiválokra, mint például a Montreux-i Jazz Fesztivál és a Cannes-i MIDEM fesztivál. „Fontosnak tartom a korábbi idők zenéinek ismeretét, mert enélkül nem tudjuk honnan indultunk, és hová akarunk megérkezni. Ennek a lemeznek az ötlete és megvalósítása olyan egységbe kovácsolta a résztvevő művészeket, mintha mindig is erre készültünk volna. Remélem, sokan örömüket lelik abban, hogy együtt emlékezünk a XX. század dalaira.” (Kollmann Gábor, Budapest Jazz Orchestra, igazgató)

A zenekar felállása: Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor, Mujahid Zoltán (ének); Kollman Gábor, Dennert Árpád, Csejtei Ákos, Zana Zoltán, Varga György (szaxofonok); Schreck Ferenc, Skerlecz Gábor, Frolov Ákos, Nagy Viktor Dániel (harsonák); Tulkán Péter, Magyar Ferenc, Koós-Hutás Áron, Pecze Balázs (trombiták); Juhász Attila (zongora); Birta Miklós (gitár); Hárs Viktor (bőgő, basszusgitár); Serei Dániel (dob).

Tracklist:
01 Aki autón járni óhajt
02 Tudom, hogy térdre hullni szégyen
03 A Gal In Calico (Van egy kislány, Anikó)
04 Szerdán tavasz lesz
05 Tíz óra múlt
06 Szerelemhez nem kell szépség
07 Emlékszel, nyár volt
08 Holnap, ki tudja holnap látsz-e még?
09 Budapestem
10 Négy gengszter

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.13