3386
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Gősy Gáborné ajánlata

biro-szabolcs-elveszett-csillagokA jelen korban játszódó történet egy tizenéves fiú kalandokban bővelkedő nyári vakációjáról szól. A dunaszerdahelyi Zalán Peti felduzzadt szájjal és egy nagy monoklival a szeme alatt kezdi a vakációt a 7. osztály elvégzése után. Egy telefonhívás nyomán nagyon izgalmas nyári szünet vár a tizenhárom éves fiúra. A kortársai közül érdeklődésében kilógó Peti igazi időutazást él át Egerben, ahová rég nem látott keresztanyja hívja meg.

A város felfedezése mellett bekapcsolódik a várban működő hagyományőrző csoport készülődésébe a Végvári Vigasságok című fesztiválra. Egy városi legenda szerint létező Gárdonyi-kézirat nyomába ered új barátjával, a Győrből szintén vakációra érkező Tündével. Az izgalmas nyomozás során velük együtt bejárhatjuk Eger utcáit, megismerhetjük nevezetességeit.

Vajon tényleg létezik az a titkos kézirat, amelyet más főszereplővel írt meg az Egri csillagok írója? Öt verses rejtvényt kell megfejtenie Petinek és Tündének, hogy ezt megtudják. Nekünk pedig a könyvet elolvasni. Én nem tudtam letenni Bíró Szabolcs könyvét!


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.04.10