3388
Fiona Chandler: Az emberi test kisenciklopédiája
Berente Erika ajánlata

fiona-chandler-az-emberi-test-kisenciklopediajaTestünk olyan, mint egy csodálatosan bonyolult gépezet. Rengeteg különböző részből áll. Ezek mindegyike együttműködik, hogy mi élhessünk. De hogyan is történik mindez? Miért kell enni? Mire való az agyunk? Hogyan látjuk a színeket? Hogyan hallunk? Miért kapunk tengeribetegséget? Miért érzünk fájdalmat? Hogyan nő a hajunk? Milyen a csontok belseje? Mi a vér? Miért dobog a szív? Apának miért mély a hangja? Hogyan születik a kisbaba? Miért hasonlítok Anyára? Hogy néznek ki a vírusok? Fáj a röntgen?

Bizony, már az óvodás kisgyerek is tehet fel olyan kérdéseket, amelyeknek megválaszolása egy átlagos műveltségű felnőtt számára gondot okoz. A Patrícia Könyvek sorában megjelent remek kiadványt jó szívvel ajánlom minden kisiskolásnak és – szülői segédlettel – óvodásoknak is. A kötet rövid, közérthető szövegekkel pont annyi információt ad az egyes testrészek felépítéséről, működéséről, ami kisiskolás korban elegendő lehet. A szövegeket pedig remekül válogatott fotóanyag egészíti ki. A felvételek nagy része mikroszkopikus képek nagyítása, hogy jól felismerhetőek legyenek a részletek. A fényképek mellet rajzok is segítik a látottak megértését. A könyvben leírt egyszerű kísérletekkel magunk is próbára tehetjük testünk működését, például az ízlelésünket.

A nagyobb olvasók számára az egyes témakörökre utaló linkeket is illesztettek a szöveg közé, hogy tovább kutakodjanak, ha érdekli őket a téma. Itt az érintett testrészhez kapcsolódó képekkel, játékokkal, filmekkel találkozhatnak a gyerekek. A kiadó ígérete szerint a linkeket rendszeresen ellenőrzik és frissítik.


Megtekintés az online katalógusban

2018.03.27