970
Hahner Péter: 33 szerelmi háromszög a történelemben
Nyerges Edina ajánlata

hahner-peter-33-szerelmi-haromszog-a-tortenelembenHahner Péter, a Pécsi Tudományegyetem tanára a történelmi tévhitek (100 történelmi tévhit - avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod... és folytatásai) és egy kettős életrajz (Államférfiak - Fouché és Talleyrand párhuzamos életrajza) után most könnyedebb téma felé fordult a 33 szerelmi háromszög a történelemben című könyvében. Az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendenek a híres személyek szerelmi életét bemutató könyvek. Hahner Péter válogatásában most 33 szerelmi háromszöget ismerhetünk meg.

A szerző által összegyűjtött szerelmi háromszögek történelmi jelentősége változó, vannak köztük olyanok, amik birodalmakat rengettek meg és milliók életét befolyásolták, de olyanok is, amelyek csendben, botrányok nélkül folytak és csak az utókor tudott meg többet róluk.

A könyvben vannak ismertebb kapcsolatok, például a „klasszikus” Kleopátra – Antonius - Octavia, vagy Erzsébet királyné - Ferenc József - Schratt Katalin hármasa, és akadnak kevésbé ismertek is, mint például VII. Keresztély - Nagy-britanniai Karolina Matild - Johann Friedrich Struensee vagy Jenny von Westphalen – Karl Marx – Helena Demuth kapcsolata.

A fekete-fehér képekkel illusztrált könyvben Hahner Péter közérthetően és izgalmasan írja le ezeket a történeteket, hiteles források felhasználásával. Számos legendát cáfol meg közben, amelyek évtizedek óta tévesen szerepelnek a köztudatban.

Megtekintés az online katalógusban

2018.02.20