981
Világevők
Tolnai Gáborné ajánlata

vilagevokUtaznak, esznek, írnak – a film olyan ételkritikus bloggereket mutat be, akiknek életcélja és hobbija, hogy a világ legjobb éttermeiben egyenek, és ezért beutazzák a világot. A gasztronómia megszállott rajongói segítségével most eljuthatunk a Föld legexkluzívabb vendéglőibe, amikor a leghíresebb „világevők” közül néhányat elkísérünk kalandjaikon. Oslo, Párizs, Barcelona, San Sebastian, Koppenhága, New York, Tokió, Hong Kong, Makaó, Hangcsou, London, Bombay, Bangkok… ezzel a filmmel többször is körbeutazhatjuk a világot, és mindenhol a legjobb éttermekbe kapunk bepillantást.

A svéd Charlotte Landelius dokumentumfilmje félig világjáró film, félig egyfajta étel- és életigenlés. A kulináris élvezetekre fókuszáló alkotásban öt megszállott kóstolót követünk: a londoni ételkritikust, aki a világ összes három Michelin-csillagos éttermében evett már, a hongkongi bloggert, a litván modellt, a fiatal thai írót és a kemény, szókimondó stílusáról ismert amerikai ételkritikust. Az ötösfogat segítségével egy olyan világba kóstolhatunk bele, amelybe nem sokan jutnak el. A Világevők különlegessége, hogy nemcsak ezt a pár elhivatott ínyencet mutatja be: a séfeken és étteremvezetőkön keresztül részletes képet kapunk a gasztropiacról is.

Zseniális gasztrofilm. Aki végignézi, ahogyan Andy Hayler, Katie Keiko, Aiste Miseviciute, Perm Paitayawat és Steven Plotnicki végigeszi a világot, garantáltan kedvet kap hozzá, ezért nem ajánlatos éhgyomorra megnézni. Nagyon szép felvételek, gyönyörű helyek, és minden bizonnyal ínycsiklandó falatok; van itt minden, amit szem szájnak ingere. A film magyar címét Jókuti Andrásnak köszönheti, aki maga is olyan életmódot él, mint a mozi hősei, járja a világ legjobb éttermeit, és élményeit a Világevő című blogján teszi közzé.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.02.02