941
Fabian Lenk: Idődetektívek 1. - Összeesküvés a Holtak Városában
Tolnai Gáborné ajánlata

fabian-lenk-idodetektivek-osszeeskuves-a-holtak-varosabanA kiskamaszoknak szánt krimisorozat főszereplői 12 éves gyerekek (két fiú és egy kislány), egy ódon kisváros lakói, akik családi vonalon bejáratosak a VIII. században épült bencés kolostor könyvtárába. A nyomozás nem mellékes kelléke az alapjáraton is sejtelmes kolostor titokzatos terme, a Tempusz, ahonnan erős koncentrálással a történelem bármelyik évébe eljuthatnak. Időutazás, bolyongás a múltban, veszélyes kalandok sora: mindez elegendő lehet arra, hogy a célközönség néhány órára otthagyja a monitort vagy a tévé képernyőjét (fülhallgató maradhat, ha muszáj).

Az Idődetektívek három bátor időutazó kalandjain keresztül a történelem fontos mozzanatait ismerteti meg a kiskamaszokkal. Kalandos utazás a múltba: a hiteles történelmi háttér, a történelmi tényeket rendszerező függelék és a szószedet segítségével az ifjú olvasók bátran hagyatkozhatnak rá még a tanórákon is.

Az Összeesküvés a Holtak Városában az ókori Egyiptomba kalauzolja az olvasót. Julian, Kim és Leon egyszer csak az i. e. 1478. esztendőben találják magukat, éppen abban a sorsfordító időszakban, amikor II. Thutmózisz felesége, Hatspeszut Egyiptom első fáraónőjeként lép a színre. Csakhogy sokan nem értenek egyet azzal, hogy az országnak női uralkodója legyen, így összeesküvés szerveződik az újdonsült fáraónő ellen. A három kis nyomozónak nem maradt sok ideje: ha nem avatkoznak közbe, a szép Hatsepszutot meggyilkolják. Miközben a fáraónő életét igyekeznek megmenteni, rendkívül veszélyes helyzetekbe keverednek.

Az ókori egyiptomi környezetbe ágyazott ifjúsági krimit kilenc éves kortól ajánlom a gyermekek figyelmébe.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.01.09