300
Paul Hollywood: Kenyér - Reggelire, ebédre, vacsorára
Szabó Szilvia ajánlata

paul-hollywood-kenyer-reggelire-ebedre-vacsorara

Napjainkban reneszánszát éli a házi kenyérkészítés, ennek köszönhetően megszaporodtak az otthoni sütést segítő kiadványok. A könyvek jó része már nem csupán kenyérsütő gépekhez íródott, hanem egyszerűbb és bonyolultabb receptekkel kezdőknek és haladóknak is segítséget nyújt a kézműves cipók, veknik, bagettek, péksütemények kézzel dagasztásához, formázásához.

Könyvünk szerzője, Paul Hollywood brit pékmester, televíziós műsorvezető, a hazánkban is népszerű, Sütimester címmel futott gasztroverseny, cukrászvetélkedő jégkék szemű, szigorú bírája. A receptek bemutatása előtt alapvető eszközöket és alapanyagokat ismerhetünk meg: pl. kelesztőkosár, sütőformák, kovász, élesztő, lisztfajták. Technikákról és trükkökről is olvashatunk: mit jelent a kelesztés, a dagasztás, az utókelesztés, mi az átgyúrás, stb. A kötet színes, informatív, tele van képekkel és fázisfotókkal. Elsőként kenyereket sorakoztat fel a pékmester: hagyományos angol és európai kenyerek, szódás-, kovászos- és lepénykenyerek követik egymást.

Ezen receptek között mártásokat, szószokat, csatnikat, rakott ételeket, salátákat is bemutat a sztárszakács, vagyis ebédhez és vacsorához is ötleteket kapunk. Végül péksütemények következnek: vajastészta, briós, kalács, almás levél, hájas sütemény. A könyvet név- és tárgymutató zárja. Más magyar nyelvű kötete egyelőre nem jelent meg a szerzőnek, de televíziós műsorokban találkozhatunk vele: Piték és pudingok, Paul Hollywood mindennapi kenyere, Paul Hollywood és a város ízei, Kenyeres pajtások.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.12.13