243
Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj
Tóth Boldizsár ajánlata

percy-jackson-es-az-olimposziak-villamtolvaj

A Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj című film egy olyan egyedülálló és egyben szerintem sikeres koncepción alapul, amelyhez hasonlót csak nagyon kevesen tudtak megalkotni. Az író Rick Riordan már a könyvben megmutatta ennek az elképzelésnek a működését. A filmet 2010-ben mutatták be, a 2005-ös regényen alapul, műfaját tekintve fantasy. A jelenben játszódik, az Egyesült Államokbeli New Yorkban, a történet itt veszi kezdetét. Követve a könyvet, itt is fiatalok a főszereplők, az izgalmas cselekmény és a történet miatt kaland- és akciófilmnek nevezhető ifjúsági jellege mellett.

A cselekmény összetett, de alapvetően érthető, jól követhető. Adott a koncepció, de mi is ez tulajdonképpen? Valójában az ősi görög mitológia és a modern világ ötvözése, amit sikerült jól életre kelteni. Percy (Logan Lerman) a főszereplő, aki - mint nagyon sok más film főhőse - nem tudja, ki is valójában, keresi önmagát. Célja, hogy megakadályozzák a háborút az istenek között, így vissza tudják vinni a villámot az Olümposzra, Zeusznak.

Nekem természetesen a koncepció működése miatt nagyon tetszett, illetve szerintem az eredeti könyv is remek olvasmány. Lényege csupán az, hogy a jó legyőzi a rosszat, üzenete pedig, hogy ne ítéljünk első látásra. Azoknak ajánlanám, akik szeretik a görög mitológiát, illetve mindenkinek, aki szeretne látni egy jó kalandfilmet.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.10.28