248
Az ötödik elem
Óbert Klára ajánlata

az-otodik-elem

Gyanútlan fejünk felett elsuhanó újabb ötezer év alatt a Gonosz csendben meglapult, hogy most újult erővel csapjon le ránk. Amikor a galád megint el akarja pusztítani a világot, a világ megint csak egy emberre számíthat. Ez alkalommal is egyedül a Földön elhelyezett egyetlen fegyver képes megakadályozni a sötétség beköszöntét – az öt elem segítségével.

Különböző érdekeltségű szövetségek jönnek létre, illetve indulnak egymás ellen harcba: a Föld erői, a mitikus fegyver megteremtőinek képviselői, rosszindulatú fajok és megátalkodott emberek (Gary OldmanLeon, a profi), valamint a jókat védelmező, lecsúszott exkommandós Dallas (Bruce WillisHatodik érzék) és a tökéletes génállományú Leeloo (Milla JovovichResident Evil)...

A 2263-as évben játszódó földi cselekmények helyszíne nagyban emlékeztet az 1990-es Total Recall, vagy az 1995-ben forgatott Dredd bíró utópisztikus világához. Akik élvezik a fordulatokban (és akár humorban) bővelkedő fantasztikus filmeket, azoknak nem okozhat csalódást Luc Besson 1997-es retro csodája.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.10.14